Stakit

Byg stakit med med Stakitprofiler

Byg selv et stakit med stakitprofiler, som er brædder der er skåret i et dekorativt profil, og som fås i flere forskellige mønstre og størrelser, både som ubehandlede og som imprægnerede..

Klik på billederne af produkterne, for at se beskrivelser og priser

Stakitprofil 210

Stakitprofil nr. 210T Imprægneret

Stakitprofil nr. 212

Stakitprofil nr. 212T Imprægneret

Stakitprofil nr. 133

Stakitprofil nr. 134

Stakitprofil nr. 213

Stakitprofil nr. 135.

Stakitprofil Nr. 211

Stakitstav Nr. 216 Fyr

Bundliste nr. 139 Fyr 15 x 40

Bundliste nr. 139T Imprægneret 15 x 40

Bundliste 170 Fyr 21 x 55

Bundliste nr. 170T Imprægneret

Byg selv stakit eller rækværk med stakitprofiler

At bygge et stakit eller rækværk med profilskårne stakitbrædder (stakitprofiler), har vi gjort forholdsvis enkelt ved at anvende vores håndliste system. De fleste af vore håndlister er forsynet med et 15 x 20 mm spor i bunden, og op i dette spor passer alle vore stakitprofiler.

Den letteste fremgangsmåde er at man fremstiller stakittet i passende felter, der efterfølgende monteres, eventuelt ved hjælp af vinkelbeslag mellem de stolper der skal bære felterne. Da de fleste af vore håndlister har en længde på 235 cm, skal felternes størrelse holdes inden for denne længde.

Det letteste er at man laver samlearbejde på en flade i en passende arbejdshøjde. Lav en beregning på hvor mange stakitprofiler der skal sidde i det enkelte felt for at finde afstanden mellem profilerne. Skub så de enkelte profiler op i sporet på håndlisten, og fæstn så disse med et par skruer eller søm (rustfrie) skråt gennem brættet  ind i håndlistens modsatte side. Sådan fortsættes i hele feltets længde. I bunden anbringes en bundliste på hver side af profilerne, og skrues sammen med passende lange skruer, påse samtidig at det hele er i vinkel.

Ved at bygge et stakit på denne måde, får man beskyttet bræddernes endetræ for oven af håndlisten, og i bunden er der frit afløb for regnvand og fugt.

Et stakit der er nemt at behandle

Vore stakitprofiler har en en lidt ru overflade, der gør det let for vedhæftning af maling. Samme metode der anvendes på nordiske træhuse. Nogle af vore stakitprofiler fås også som trykimprægnerede.

Skal rækværket følge en skrå flade, for eksempel op ad en trappe, skæres stakitprofilerne blot i smig der passer dertil. Resten af samlemåden er den samme.

De fleste af vore stakitbrædder er fremstillet af Nordsvensk gran, der har et godt harpiks indhold, og er derfor godt beskyttet mod vejrliget.